When the trees called the rain: storytelling en muziek in één.

In deze groen getinte voorstelling neemt singer songwriter en troubadour Geertjan Aleven je mee naar zijn verleden én naar onze toekomst. Met een mix van indringende verhalen uit zijn leven afgewisseld met doorleefde composities biedt Geertjan humor en ontspanning, maar ook diepgang en visie. Het wordt aaneengesmeed tot een aantrekkelijk en soms ook ontroerend geheel. Het is een hartstochtelijk pleidooi, voor meer Natuur, en meer Hart. Een authentieke kleinkunstvoorstelling! 

Wat mensen zeggen over When the trees called the rain

Vanavond in de duurzaamheidswinkel (Voorstraat 75, Woerden) een bijzonder optreden meegemaakt van Geertjan Aleven. Het thema ging over Natuur en milieu en de menselijke verbintenis daarmee, onder de poëtische titel "When the trees called the rain". Bewonderenswaardig dat Geertjan zo'n boeiend geheel weet te maken van zijn eigen "singersongwriterswerk" en dit tot één geheel weet te verweven met zijn actuele verbindende teksten. We hingen aan zijn lippen... 

Een heerlijke ontspannen en inspirerende avond, 

Dankjewel Geertjan! 

Marijke Abbink

 

"Geertjan neemt je op unieke wijze mee in het veranderingsproces van homo economicus naar mens met liefde voor het leven. Verhalend, zingend met de gitaar, reflecterend. Van de Dow Jones van de aandelen naar de Dow Jones van de nog levende soorten.  
Een muzikale reis naar de nieuwe planeet Aarde. Met een opgewekt hart reisden we na dit concert naar huis".  

Margaret Dalman en Ton van den Hanenberg   

 

”Van begin tot het einde liet ik me, soms bijna ademloos, meevoeren in de innerlijke wereld van Geertjan Aleven. Langzaam voert hij de spanning op in zijn performance tot een voor mij ontroerende ontknoping. Zijn optreden bracht mij in mijn gevoelswereld en puurheid van het kind zijn. Zijn woorden en poëtische melodieën raakten aan de essentie, de absurditeit en, soms, de wreedheid van het bestaan.  
Ik ontkwam niet aan een diep verlangen naar ‘ puur natuur’  en dat maakte het geheel zo betoverend voor mij.”  

Elisee Saris 

  

Een concertverhaal over mens, cultuur en natuur.  
In een persoonlijk verhaal, afgewisseld met prachtige songs, neemt hij je op ludieke wijze mee op reis om de dynamiek tussen mens, cultuur en natuur te ervaren, zodat je erna anders over de wereld denkt, ernaar kijkt en hopelijk ook handelt 🧡  

Voor iedereen die duurzaamheid, de SDG's (Sustainable Development Goals), een brede welvaart en een gezonde samenleving wil internaliseren in zichzelf en haar/zijn organisatie of leefomgeving. 

Marjolein Hins

 

Man oh man, wat een leuke inspirerende voorstelling. Als mens, persoon en vader geeft het me weer het gevoel om je dromen te volgen en het mee te geven aan je kinderen om je dromen en talenten na te jagen.

Wim

 

Lieve Geertjan, je hebt me meegenomen in jouw verhalen en je hebt een groot talent om 'lelijke dingen' met schoonheid en romantiek tegemoet te treden. Dank je wel.

Peter

 

Ik was blij verrast over de voorstelling. Het is een combinatie van verhaal en muziek. Een verhaal dat met levendige persoonlijke doorkijkjes in zijn leven verteld werd. En muziek als kunstvorm maakt het begrijpelijk in een vorm waardoor je er ook van geniet. Duurzaamheid en nieuwe economie is waar we als Veerhuis voor staan. Dit optreden brengt het op een mooie en luchtige wijze en vergroot het verlangen naar een nieuwe tijd die voor ons ligt. Als je kans ziet; ga het zien en horen.

Henry Mentink - Veerhuis Varik

 

Mooie voorstelling waarin je me meer en meer boeide en meevoerde. Dreams, laten we ze koesteren.  Dromige liederen.

Dank,

Lonnie